Ismerjétek Meg Bogdán Tamást (Frodót) - Közösségünk Lelkes Játékosát

Ismerjétek Meg Bogdán Tamást (Frodót) - Közösségünk Lelkes Játékosát

Nagy örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk közösségünk egyik leglelkesebb tagját, Bogdán Tamást, akit mindenki csak Frodóként ismer. Frodó nem csak a játékok iránti szenvedélyével nyűgöz le minket, hanem azzal is, hogy mindig hozza a jókedvet és a pozitív energiát a közösségünkbe. Interjúnkban Frodó megosztja velünk, hogyan került a társasjátékok világába, és miért olyan fontos számára a TestPlay közösség.

GergőMesélj nekünk egy kicsit magadról, és arról, hogy hogyan csöppentél a társasjátékok világába?
Frodó: Bogdán Tamás (Frodó) vagyok, 26 éves, programozó. Az egyetem alatt kezdtem el inkább nyitni a társasjátékok iránt, amikor többen összeültünk s partyjátékoztunk, vagy a "Catan telepesei" játékban kaptam ki sorra hajnali 4-ig. Nem vette el a kedvem, sőt mégjobban meghozta, hogy több hasonló játékot kipróbáljak.


Gergő: Mi a kedvenc társasjátékod, és miért pont ez a kedvenced?
Frodó: Hirtelen egyet nem tudnék kiválasztani, mert helyzetfüggő. A stratégiai játékok közül a Kifürkészhetetlen (bár csak 1x játszottam, nagyon bejött a játékmenet és a vibe), mert szeretem az "Impostor" szerű játékokat, ahol nem csak együtt kell dolgozni, hanem kitalálni, hogy ki van ellenünk. Partyjátékok közül imádom a Cards against humanity-t, és egy jó Robbanó cicák mérkőzéstől se tántorodok el.

GergőMi az, amit a legjobban szeretsz a TestPlay társasjáték-estjein?
Frodó: Ezt két szóból meg lehet válaszolni: "Hogy van".
Igazából két dolog is beugrik, elsőként az, hogy Szatmáron ez egyedi, egy olyan lehetőséget kínál fiataloknak s idősebbeknek egyaránt, ami még pár évvel ezelőtt nem volt egyáltalán. Itt bejön a második pont, hogy akármilyen társasjátékot játszanék, mindig vannak rá emberek akikkel le lehet ülni. Az emberek nagyon nyitottak egymással, barátságosak. Jaj és nem kell órákat olvasni a szabályzatot, mert Noémi és Gergő elmagyaráznak minden szabályt érthetően, így tényleg csak le kell ülni egy asztalhoz s mehet a játék.


GergőVan valamilyen emlékezetes pillanatod vagy kedvenc élményed a társasjáték-estjeinkről, amit megosztanál velünk?
Frodó: Az egyik legemlékezetesebb a "Társasjátékok éjszakája" volt, amikor egy stabil 11-12 órát ott voltunk, s végig játszottunk, beszélgettünk, s nagyon jól éreztük magunkat. Ennyi időbe belefért egy csomó játék kipróbálása, azok is amelyek több órát igényeltek.
Emellett még volt egy alkalom amikor bővült a "játéktér", megnyilt a hátsó szoba is, s DJ Hero-t játszottunk. Szinte minden alkalomra tudnék mondani valamit ami emlékezetes.


GergőSzerinted hogyan járulnak hozzá a társasjátékok a közösségépítéshez és a közösségi kapcsolatok kialakításához?
Frodó: Szerintem a társasjátékok megadják azt az 1 közös érdeklődési pontot, amiből virágzani tudnak a barátságok. Ahány társasjáték, annyi féle ember, de mindenkit összeköt, hogy szeretnek játszani. És ha már egyszer bekerültél, onnan gördülékeny minden, mert a játék közben beszélgettek, jól érzitek magatokat, s egy pozitív élménnyel váltok el egymástól.


GergőVan valamilyen közelgő társasjáték, ami különösen izgatottá tesz téged?
Frodó: Jelenleg nincs, még próbálom utólérni magam a sok játékkal amit nem próbáltam ki a TestPlaynél!

GergőMit tanácsolnál azoknak, akik újak a társasjátékok világában, és gondolkodnak, hogy részt vegyenek az egyik társasjáték estünkön?
Frodó: Just do it. Nem kell tartani attól, hogy nem illeszkednél be, vagy nem találnál olyan játékot ami a kedvedre való.
Ha magadba jössz, ha társasággal, mindig tárt karokkal vagy várva. Ha party, ha stratégiai, vagy kis laza játékra vágynál, mindegyiket megtalálod. Meghallod, hogy valaki pont egy olyan játékot akar játszani amit te? Pikk-pakk átülhetsz, s nem csak egy új játékot ismersz meg, hanem új embereket is!

GergőSzerinted mi tesz sikeressé egy társasjáték-estet?
Frodó: Szerintem a hozzáállás. Úgy mész el az estére, hogy jól akarod érezni magad. Lehet egy olyan játékot próbálsz ki ami nem jön be, de mégis akikkel játszottál jobbá tették. Vagy kikaptál egy olyan játékban amiben nagyon akartál nyerni (gyakori, nálam). Ha úgy állsz hozzá, hogy csak jól akarod érezni magad, nem lehet olyan társasjáték-est ahol ez nem teljesül.

GergőA játékon kívül más tevékenységekbe is belekezdesz-e, ami a társasjátékokhoz kapcsolódik, például gyűjtés vagy játéktervezés?
Frodó: Nem kifejezetten társasjáték gyűjtés, de Magic the Gathering kártyákat gyűjtök, s alkalmanként összeülünk játszani.
Párommal együtt szoktunk nézelődni, s mindig kiterveljük, hogy mi lesz a következő amit akarunk venni.
Persze egy csütörtöki játékest mindig lázba hoz, hogy mégtöbbet vegyünk.

GergőVégül, van még valami, amit megosztanál olvasóinkkal a társasjátékok iránti szenvedélyedről vagy a TestPlay-es tapasztalataidról?
Frodó: Én mindenkinek szívből ajánlom, hogy próbáljanak ki egy társasjáték estet a TestPlay-nél. Mi több baráttal is voltunk, s mindenkinek tetszett, a legtöbben többször is eljöttek. A társasjátékok nem csak a gyerekeknek való, sőt! Noémi és Gergő megadták nekünk a lehetőséget, hogy elmenjünk és kipróbáljunk rengeteg új társasjátékot. Érdemes élni ezzel a lehetőséggel, el kell jönni és játszani!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.