Interviu cu Miron Andrei

Interviu cu Miron Andrei

Salut, dragi cititori! În interviul de astăzi, avem plăcerea să discutăm cu Miron Andrei, un pasionat de jocuri de societate și un membru activ al comunității Testplay. Miron și-a început aventura în lumea jocurilor de societate pe vremea când era student. Miron ne va povesti despre experiențele sale, jocurile preferate și modul în care aceste activități l-au ajutat să lege noi prietenii și să se relaxeze după o săptămână de muncă. Haideți să descoperim împreună povestea lui Miron și să vedem ce înseamnă pentru el lumea fascinantă a jocurilor de societate.

Gergő: Povestește-ne puțin despre tine și despre cum ai ajuns în lumea jocurilor de societate?
Miron: Salut, sunt Miron Andrei, am 29 de ani și mă ocup cu topografia. Prima oară am luat contact mai serios cu jocurile de societate acum vreo 4 ani, în facultate, când am jucat prima dată Catan. După aceea am jucat și alte jocuri de acest gen cu prietenii. De comunitatea Testplay am aflat de pe Facebook. Prima dată am fost curios să merg să văd cum este acolo, însă m-a oprit faptul că nu cunosc limba maghiară și, de pe Facebook, am înțeles că activitatea se desfășoară în această limbă. Pe urmă am vorbit cu un prieten care m-a convins să merg, spunându-mi că este ok dacă nu știu limba, că se explică și în română și sunt și jocuri în limba română. Am fost și am descoperit că este o comunitate super faină care te primește cu brațele deschise, și este ok dacă nu cunoști limba maghiară, că se explică și în română și oamenii din această comunitate sunt foarte adaptabili la schimbare. După ce am mers prima dată, a început să îmi placă și am mers aproape în fiecare joi când se organiza seara de jocuri.

Gergő: Care este jocul tău de societate preferat și de ce tocmai acesta este preferatul tău?
Miron: Jocul meu preferat din acest loc sunt două. Primul și cel care îmi place cel mai tare este Alias. Îmi place acest joc deoarece este asemănător cu Activity, dar este mult mai simplu, pentru că trebuie doar să vorbești și, dacă pici pe un anumit punctaj, trebuie să povestești făcând o provocare, lucru care îl face mai interactiv și mai funny.

Iar al doilea este Nasty Neighbor. Este un joc de cărți. Mie îmi place deoarece, în primul rând, are grafică super faină pe fiecare carte și lucrul care îl face cel mai fain pentru mine este că acest joc are multe răsturnări de situații în funcție de cărțile jucate și nu știi niciodată de la început cum se va termina jocul.

Gergő: Ce îți place cel mai mult la serile de jocuri de societate organizate de TestPlay?
Miron: Cel mai mult la serile de jocuri îmi place că pot să cunosc lume nouă și diversă, oameni care s-au adunat în același loc pentru că au aceeași pasiune, oameni care sunt de gașcă și cu care mă distrez super.

Gergő: Ai vreun moment memorabil sau o experiență preferată de la serile noastre de jocuri de societate pe care ai vrea să o împărtășești cu noi?
Miron: 
În legătură cu o experiență memorabilă, nu aș putea zice deoarece fiecare seară este diferită în felul ei și nu mă pot decide asupra unei experiențe anume.

Gergő: În opinia ta, cum contribuie jocurile de societate la construirea și dezvoltarea relațiilor?
Miron: 
Din punctul meu de vedere, jocurile de societate contribuie la dezvoltarea relațiilor deoarece sunt interactive și distractive, iar acolo se întâlnesc oameni care au același lucru în comun, jocurile. Iar prin faptul că sunt relaxante și distractive, ajută la comunicarea mult mai ușoară între persoane diferite.

Gergő: Există vreun joc de societate care urmează să apară și care te entuziasmează în mod special?
Miron: 
Sincer, în legătură cu jocurile care urmează să apară, nu prea sunt la curent.

Gergő: Ce sfat ai da celor care sunt noi în lumea jocurilor de societate și se gândesc să participe la una dintre serile noastre de jocuri de societate?
Miron: 
Sfatul meu pentru o persoană nouă care dorește să participe la aceste seri de jocuri ar fi să se lase vrăjit de lumea jocurilor și de frumusețea fiecărui joc și să fie deschis să încerce cât mai multe jocuri diverse, pentru că are din ce alege la Testplay.

Gergő: În opinia ta, ce face ca o seară de jocuri de societate să fie de succes?
Miron: 
Pentru o seară de jocuri de succes nu e nevoie de multe lucruri: e nevoie de oameni faini și de o atmosferă bună.

Gergő: Pe lângă joc, te implici și în alte activități legate de jocurile de societate, cum ar fi colecționarea sau proiectarea jocurilor?
Miron: 
Nu colecționez jocuri, încerc să proiectez, dar nu un joc, ci cărți în plus pentru un joc, ca să îi aducă acestuia ceva în plus. Am făcut cărți pe care să se poată scrie de participanți ce glume le trec prin cap raportate la o anumită premisă. Jocul la care am adăugat aceste cărți este unul scurt și, pe scurt, la acest joc este o carte cu o premisă și ceilalți jucători trebuie să răspundă cu o carte care conține o glumă. Jocul este copiat după celebrul joc Cards Against Humanity.

Gergő: În final, mai ai ceva ce ai vrea să împărtășești cititorilor noștri despre pasiunea ta pentru jocurile de societate sau despre experiențele tale cu TestPlay?
Miron: 
Cam acestea sunt cuvintele care mi-au venit în cap ca să le împărtășesc. Mulțumesc pentru interviu, în primul rând că ai fost scris că eu nu l-aș fi putut spune la fel în real life.

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.