Fiatalon a társasjátékok világában

Fiatalon a társasjátékok világában

Örömmel mutatjuk be legújabb interjúnkat, amelyben Béres Tímeával beszélgetünk, aki már 15 éves kora óta aktív tagja a közösségünknek. Timi, aki jelenleg 17 éves, a legfiatalabb és egyben egyik leglelkesebb játékosunk, aki szinte minden csütörtökön hűségesen részt vesz társasjáték-estjeinken. Timi tapasztalatai és szenvedélye a társasjátékok iránt inspiráló lehet mindazok számára, akik még csak most ismerkednek a társasjátékok világával. Olvassátok szeretettel az alábbi beszélgetést, melyben Timi megosztja velünk, hogyan került a társasjátékok világába, miért szereti a játékesteket és milyen különleges élményekkel gazdagodott az évek során.

Gergő: Mesélj nekünk egy kicsit magadról, és arról, hogy hogyan csöppentél a társasjátékok világába?
Timi: Béres Tímea vagyok, 17 éves és szeretek új élményeket gyűjteni, illetve inspirációt szerezni a környezetemből, erre pedig a csütörtöki játékest mindig egy jó lehetőség. Gyerekként is sokat társasoztam a szüleimmel. Ha esetleg mentünk kirándulni, mindig vittünk magunkkal egy pakli kártyát, és ünnepekkor is (ha nem rokonokkal volt közös programunk) mindig leültünk egyet römizni vagy triominosozni órákon át.

Gergő: Mi a kedvenc társasjátékod, és miért pont ez a kedvenced?
Timi: Ha kéne választanom egy kedvenc társasjátékot, valószínűleg a Nemesis lenne. Bár keveset játszottam vele, teljesen megfogott a hangulata. Az ellenséges lények és a fertőzés koncepciója hasonlítanak az Alien filmekre, és pont ezért tökéletesen besorolható az űrhorror kategóriába. A játék menete alatt nem lehet tudni, hogy melyik játékosnak van rejtett hátsó szándéka, ami egy kísérteties atmoszférát eredményez.

Gergő: Mi az, amit a legjobban szeretsz a TestPlay társasjáték-estjein?
Timi: Lehetőségem van kiszabadulni a komfortzónámból, megismerni új embereket, kipróbálni új dolgokat, szórakozni és kiengedni a gőzt, fiatalként pedig lehetőségem van tapasztalatokat is szerezni.

Gergő: Van valamilyen emlékezetes pillanatod vagy kedvenc élményed a társasjáték-estjeinkről, amit megosztanál velünk?
Timi: Nehéz kiemelni egy konkrét jó pillanatot, ugyanis minden játékesten van valami, amitől egyedi és különleges.

Gergő: Szerinted hogyan járulnak hozzá a társasjátékok a közösségépítéshez és a közösségi kapcsolatok kialakításához?
Timi: Rengeteg emberrel ismerkedhetsz meg, és persze egy hosszú vagy nehéz hét után remek kikapcsolódási lehetőség.

Gergő: Van valamilyen közelgő társasjáték, ami különösen izgatottá tesz téged?
Timi: Sok olyan társas van, akár régi, akár új, amit még egyáltalán nem próbáltam ki, de előbb vagy utóbb mindenképpen szeretném.

Gergő: Mit tanácsolnál azoknak, akik újak a társasjátékok világában, és gondolkodnak, hogy részt vegyenek az egyik társasjáték estünkön?
Timi: Sokan aggódnak attól, hogy szégyenbe hozzák magukat számukra még "idegen" emberek előtt. (Ez inkább party játékoknál fordulhat elő, amikor pl. egy kártya miatt valami elképesztő hülyeséget kell csinálni.) Eleinte én is így voltam vele, viszont ettől egyáltalán nem kell tartani, nem harapunk. A másik dolog pedig, hogy ha egy játék nagyon hosszúra nyúlik és már mindenki zombi fejjel nézve úgy érzi soha sem lesz vége, akkor ne féljenek elkezdeni egy másikat. (A játék típusától függetlenül)

Gergő: Szerinted mi tesz sikeressé egy társasjáték-estet?
Timi: Az, ha senki sem érzi magát elhanyagoltan: ha mindenki jól érzi magát annál az asztalnál, ahol éppen ül, azokkal a nagyszerű emberekkel akik körülveszik.

Gergő: A játékon kívül más tevékenységekbe is belekezdesz-e, ami a társasjátékokhoz kapcsolódik, például gyűjtés vagy játéktervezés?
Timi: Régen pár osztálytársammal szerettünk volna tervezni egy saját társasjátékot, amiből az iskola és a kevés szabadidőnk mellett nem maradt idő, ezért közös megállapodás után, újraírtuk az alap koncepciót, és ha valaha eljutunk odáig, megpróbáljuk kiadni egy fantasy trilógia formájában. Játéktervezési szempontból pedig, tervezek egy saját D&D kampányt, ugyanis egy ismerősöm felkért játékmesternek, úgyhogy jelenleg is azon dolgozom.

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.