Bemutatkozik Bogi - Közösségünk aktív tagja

Bemutatkozik Bogi - Közösségünk aktív tagja

Nagy örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk közösségünk egyik legkedvesebb és leglelkesebb tagját, Bartók Bogit. Bogi nem csak a társasjátékok iránti szenvedélyével tűnik ki, hanem azzal is, hogy mennyire aktívan részt vesz a közösségi életben. Interjúnk során bepillantást nyerhettek Bogi játékok iránti szeretetébe és megtudhatjátok, miért olyan különleges számára a TestPlay közösség.

Gergő: Mesélj nekünk egy kicsit magadról, és arról, hogy hogyan csöppentél a társasjátékok világába?
Bogi: A társasjátékok mindig is jelen voltak az életemben. A legjobb családi összejövetelek alatt mindig előkerült egy pakli kártya vagy a römi, ezért számomra a társasjátékok egyfajta közösségkovácsoló szerepet töltenek be.
Pár évvel ezelőttig nem igazán ismertem más társast az alapokon kívül (sakk, malom, táblé, römi, snapszer), és a legtöbb tudásomat ezekről a családtagjaimtól lestem el.
Az egyetem alatt kezdtem nyitottabb lenni más társasokra is (Monopoly, Bang, Monsterfall). Miután visszaköltöztem Szatmárra és megismerkedtem a TestPlay-el új lehetőségek nyíltak meg előttem. Azóta sem tudtok levakarni 😉

Gergő: Mi a kedvenc társasjátékod, és miért pont ez a kedvenced?
Bogi: Két kedvenc játékom van: a snapszer és a römi. Mind a kettő a két nagyapámhoz köthető és a közös emlékekhez.


Gergő: Mi az, amit a legjobban szeretsz a TestPlay társasjáték-estjein?
Bogi: Az baráti hangulatot, a humoros embereket és természetesen a stratégiai társasokat.


Gergő: Szerinted hogyan járulnak hozzá a társasjátékok a közösségépítéshez és a közösségi kapcsolatok kialakításához?
Bogi: Társasozás közben szövetségek és versenyhelyzetek alakulnak ki, amik közös élményeket hoznak. Játék közben megismerhetjük a másik közvetlenebb oldalát.


Gergő:  Mit tanácsolnál azoknak, akik újak a társasjátékok világában, és gondolkodnak, hogy részt vegyenek az egyik társasjáték estünkön?
Bogi: Felejtse el azt a hozzáállást, hogy “ez bonyolult, úgy sem tudom megtanulni” és kezdjen el játszani.


Gergő: Szerinted mi tesz sikeressé egy társasjáték-estet?
Bogi: Sok minden közrejátszik, de szerintem a legmeghatározóbb az, hogy kik vesznek részt rajta és, hogy milyen a hangulat.


Gergő: A játékon kívül más tevékenységekbe is belekezdesz-e, ami a társasjátékokhoz kapcsolódik, például gyűjtés vagy játéktervezés?
Bogi: Eddig még nem.

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.