Beszélgetés Mátyással

Beszélgetés Mátyással

Megkértük kedves barátunkat és hűséges játékosunkat, Dencsák Mátyást, hogy válaszoljon néhány kérdésünkre a társasjátékokkal, játékestekkel és a TestPlay-el kapcsolatban. Ha kíváncsi vagy a tapasztalataira és válaszaira, akkor az alábbiakban elolvashatod! 

  1. Mesélj nekünk egy kicsit magadról, és arról, hogy hogyan csöppentél a társasjátékok világába?

Mátyás: Dencsák Mátyás vagyok, Szatmárnémetiben élek, itt is születtem, Kolozsváron tanultam, egy ideig Pesten éltem, majd visszaköltöztem Szatmárnémetibe. Egyszerű volt belecsöppeni a társasjátékok világába azzal, hogy megnyitottátok a Testplay-t és játékesteket szerveztek.

  1. Mi a kedvenc társasjátékod, és miért pont ez a kedvenced?

Mátyás: Egyik kedvencem a Stone Age, ott kell egy kicsit gondolkodni, lehet stratégiázni is, másikat is lehet piszkálni közben, de te is tudsz haladni. Másik kedvencem a Party Alias, mivel az egy vicces, pörgős és olyan játék, ahol nem kell mutogatni csak beszélni.

  1. Mi az, amit a legjobban szeretsz a TestPlay társasjáték-estjein?

Mátyás: Leginkább a játékokat, a kikapcsolódást és a társaságot, mivel általában egy jó társaság gyűl össze, értelmesek és mindamellett, hogy van kivel játszani, el is lehet velük beszélgetni.

  1. Van valamilyen emlékezetes pillanatod vagy kedvenc élményed a társasjáték-estjeinkről, amit megosztanál velünk?

Mátyás: Persze, hogy van, több is, de amit kiemelnék leginkább, az amikor közös barátunk nyelvújítást végzett s a sámli-t úgy írta le, mint kedvesen gyönyörű, összekeverte szegény a sármossal.

  1. Szerinted hogyan járulnak hozzá a társasjátékok a közösségépítéshez és a közösségi kapcsolatok kialakításához?

Mátyás:  Amint az előbb is említettem a társasjátékestek középpontjában nem csak a játékok állnak, hanem emberi kapcsolatokat is lehet építeni, plusz az emberek nagyrésze aki lejár, nyitott, így könnyű kapcsolatot építeni velük és mivel a társasjáték estek mellett szerveztek még más eseményeket is, amelyeken részt lehet venni, így az egy közös élményt ad mindenki számára.

  1. Van valamilyen közelgő társasjáték, ami különösen izgatottá tesz téged?

Mátyás: Nincs, mivel a legtöbb társasjátékot általatok ismerem meg. Ezért is jók a játékestek, mivel új játékokat mutattok be, szerintem nem csak számomra, hanem mindenki számára.

  1. Mit tanácsolnál azoknak, akik újak a társasjátékok világában, és gondolkodnak, hogy részt vegyenek az egyik társasjáték estünkön?

Mátyás: Hajrá, csak előre, gyertek, ott leszünk!

  1. Szerinted mi tesz sikeressé egy társasjáték-estet?

Mátyás: A kiválasztott játékok, a hangulat, és az ott lévő emberek.

  1. A játékon kívül más tevékenységekbe is belekezdesz-e, ami a társasjátékokhoz kapcsolódik, például gyűjtés vagy játéktervezés?

Mátyás: Gyűjtésbe semmiképp se másznék bele, az nem az én műfajom, de egy játéktervezésen már elgondolkoztunk, lehet félig poén volt, félig nem, de akkor is elgondolkoztunk rajta. Az egy jó lehetőség lenne, megmozgatja úgy a kreativitást mint a stratégiai látásodat egy bizonyos helyzetre vagy helyzetekre.

  1. Végül, van még valami, amit megosztanál olvasóinkkal a társasjátékok iránti szenvedélyedről vagy a TestPlay-es tapasztalataidról?

Mátyás: Szerintem elmondtam mindent, ami fontos, nincs további amit kiemeljek. Várjuk a következő játékestet és a következő eseményt, amit még fogtok szervezni.

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.